Kozakken Boys moet vrezen door administratieve fout

29 oktober 2015, 11:54

De vreugde was woensdagavond enorm bij Kozakken Boys, dat met 1-2 bij HBS won en zich zodoende voor de vierde ronde van het toernooi om de KNVB Beker plaatste. Het is echter nog maar de vraag of het zover zal komen, aangezien er een administratieve blunder gemaakt is door de amateurclub uit Werkendam.

"Ja, we speculeerden al over de volgende ronde, uit tegen Feyenoord zou wel mooi zijn bijvoorbeeld, maar nu weten we dus niet of dat wel doorgaat", geeft penningmeester Freek Vorthoren van de Kozakken Boys aan tegenover de NOS. De administratieve fout berust op het feit dat Madjer Lukoki niet op het wedstrijdformulier stond, maar wel als invaller in actie kwam. De fout werd in de rust gecorrigeerd, maar HBS claimt dat dit te laat is.

Voor de KNVB reden genoeg om een onderzoek te starten. "We hebben verklaringen opgevraagd van de scheidsrechter en van beide clubs. Aan de hand daarvan nemen we een besluit", aldus een KNVB-woordvoerder. Er wordt donderdag nog duidelijkheid verwacht. Uitsluiting van Kozakken Boys is een optie. "Als er een speler heeft meegedaan die niet speelgerechtigd was, dan is de consequentie dat het team uit de beker wordt gezet. We zoeken nu uit of daarvan sprake is."

Waarom stond de speler niet op het wedstrijdformulier? "Tja, een menselijke fout van onze wedstrijdsecretaris, die de wedstrijdformulieren al vijftien jaar foutloos invult", reageert Vorthoren. "Hij is er dan ook helemaal kapot van. En wij balen er ook heel erg van, want het zou wel eens een duur foutje kunnen zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen