Supportersvereniging Ajax overweegt juridische stappen

Ger
29 oktober 2015, 20:21

De Supportersvereniging Ajax baalt stevig van het besluit van de gemeente Utrecht om geen supporters uit Amsterdam toe te laten tijdens de komende competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. SV Ajax-voorzitter Daniël Dekker sluit niet uit dat er juridische stappen worden ondernomen.

"Ik vind het heel jammer en de manier van communiceren is heel slecht. Wij zagen het op de social media, de gemeente heeft niet de moeite genomen om ons in te lichten", aldus Dekker tegen BuzzS. "De handelswijze van de gemeente past ook helemaal niet binnen waar we in Nederland mee bezig zijn, met normalisatie en het over en weer ontvangen van supportersgroepen. Dat is ook één van de speerpunten van de KNVB. We zijn hier best wel boos om."

De SV Ajax heeft inmiddels juridisch advies ingewonnen om het besluit van de gemeente eventueel aan te vechten. Dekker: "Bij de vorige confrontatie is het een en ander gebeurd en dat heeft de club op een bepaalde manier opgelost, waardoor Ajax-fans nu niet meer welkom zijn. Ik vind dat de uitsupporters in deze niets te verwijten valt. Misschien moet dit eenzijdige besluit van de gemeente wel getoetst worden door de rechter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen