'Rode' Veerman kopt Heerenveen voorbij Helmond Sport

Ger
29 oktober 2015, 22:01   Bijgewerkt: 29 oktober 2015, 22:17

Een treffer op slag van rust heeft sc Heerenveen naar de achtste finales van de KNVB Beker geholpen. Henk Veerman zorgde in een allerminst hoogstaande wedstrijd met een kopbal voor de beslissing tegen Helmond Sport. Voor de geplaagde Friese club is het bekersuccesje voor eigen publiek een welkome opkikker.

Heerenveen gaat al geruime tijd gebukt onder een bestuurscrisis en deze week kwam daar een nieuw dieptepunt bij. De bekritiseerde voorzitter Jelko van der Wiel hield het maandag voor gezien en enkele uren later besloot het voltallige bestuur eveneens te vertrekken. Sportief vergaat het de pompeblêden-formatie al niet veel beter. Heerenveen staat momenteel in de Eredivisie slechts vijftiende. Vorige week besloot Dwight Lodeweges vanwege de tegenvallende prestaties op te stappen als trainer. Foppe de Haan heeft de taken tijdelijk overgenomen.

Veerman liet zich in de slotfase van de wedstrijd van zijn slechte kant zien door een elleboogstoot uit te delen aan Aleksander Bjelica. Die overtreding kwam de matchwinner op een directe rode kaart te staan, waardoor hij zondag in de Eredivisie de Friese derby tegen SC Cambuur mist.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen