Veerman: "Geen intentie om elleboogstoot te geven"

Ger
29 oktober 2015, 23:49

Henk Veerman was matchwinner én schlemiel bij sc Heerenveen in de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport. De spits besliste het duel met een doeltreffende kopbal, maar werd in blessuretijd ook met rood van het veld gestuurd vanwege een elleboogstoot in het gezicht van Aleksandar Bjelica.

Volgens Veerman was de rode kaart een te zware straf. "Ik had helemaal niet de intentie om een elleboogstoot te geven, ik wilde gewoon mijn lichaam erin zetten", aldus Veerman tegen FOX Sports. Hij had kort voor het incident al een akkefietje met Bjelica. "Toen even later die bal kwam, wilde ik me sterk en stevig maken. Ik dacht dat hij er ook in zou springen. Maar in plaats daarvan bukte hij. Ik sprong die bal tegemoet en maakte me breed, hij kwam een beetje onder me te zitten.

"Heel zuur dat de scheidsrechter daar een rode kaart in zag. Natuurlijk was het dom van mij, maar de scheidsrechter had dit makkelijk met geel kunnen afdoen." Door de rode prent dreigt Veerman zondag de Friese derby tegen SC Cambuur te missen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen