Foppe de Haan is niet blij: "Scheids trok te snel rood"

30 oktober 2015, 08:35

Foppe de Haan boekte donderdag zijn eerste zege sinds zijn rentree bij sc Heerenveen. Met de ervaren coach op de bank wonnen de Friezen in de derde ronde van de KNVB Beker met 1-0 van Helmond Sport. Een flinke domper was dat spits Henk Veerman in de slotfase tegen een onnodige rode kaart aanliep.

Veerman werd van het veld gestuurd omdat hij een elleboogstoot gaf. "Het heeft veel moeite gekost om hem aan het voetballen te krijgen en dan gebeurt dit. Ontzettend jammer, want Henk beschikt echt over kwaliteiten", treurt De Haan op de clubwebsite.

De coach vindt dat arbiter Siemen Mulder ook een aandeel had in het incident. "Hij handelde even daarvoor het akkefietje tussen Henk en die verdediger (Bjelica, red) niet goed af. Als hij dat wel doet is de lucht geklaard. Bovendien trok hij veel te snel rood. Mulder had even afstand van de situatie moeten nemen, dan had hij misschien wel een andere beslissing genomen. Dat heb ik hem ook verteld."

Geluk bij een ongeluk voor sc Heerenveen is dat een andere spits, Mitchell te Vrede, tegen Helmond Sport zijn laatste wedstrijd schorsing uit zat. Hij is komend weekend tegen Cambuur weer speelgerechtigd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen