Dzeko klaar voor kraker: "Strijd om titel ligt open"

30 oktober 2015, 10:40

In Italië kijkt men reikhalzend uit naar de wedstrijd tussen Inter en AS Roma, zaterdag in het Stadio Giuseppe Meazza. Inter begon fantastisch aan het seizoen, maar is inmiddels op de ranglijst gepasseerd door Roma. Die ploeg won zijn laatste vijf wedstrijden, Inter won slechts één van zijn laatste vijf duels.

Roma kan in Milaan dus een flinke dreun uitdelen aan Inter, het verschil tussen beide clubs kan oplopen tot vijf punten. Dat weet ook spits Edin Dzeko, maar de Bosniër benadrukt dat deze wedstrijd nog lang niet beslissend zal zijn in het kampioenschap. "Of ik verbaasd ben over onze koppositie? Ik wist dat ik naar een geweldige ploeg ging. Maar de weg is nog lang. Dat wetende, is de wedstrijd tegen Inter niet cruciaal. Maar wel belangrijk, natuurlijk. Wie wint, tankt vertrouwen. Aan verliezen denken wij niet", zegt de spits in de Gazzetta dello Sport.

Dzeko, in de zomerstop overgekomen van Manchester City, stelt dat de strijd om de Scudetto dit seizoen open ligt. "Er is dit jaar geen favoriet. Wij staan er goed bij, hetzelfde geldt voor teams als Fiorentina, Napoli en Inter. En ook Juventus is er nog. Dat is een geweldig team en zal zich herstellen van deze mindere start."

Het meest lijkt Dzeko momenteel onder de indruk te zijn van Napoli. "Napoli speelt erg goed, met een grote kampioen als Higuaín in de spits. Hij is de meest gevaarlijke speler. Hij en Miralem Pjanic zijn momenteel de meest beslissende spelers in de Serie A. Er zijn veel topspitsen in de Serie A, maar Higuaín is de beste."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen