Heerenveen treft Roda in beker: "Geen slechte loting"

30 oktober 2015, 11:08

Roda JC Kerkrade rolde donderdagavond uit de koker als tegenstander van sc Heerenveen in de achtste finale van de KNVB Beker. Coach Foppe de Haan is daar niet ontevreden over, laat hij weten op de website van zijn club. Heerenveen bereikte de laatste zestien door thuis te winnen van Helmond Sport.

"Het had beter gekund, maar ook slechter. Hoe dan ook, het is een loting en daar kunnen we niets aan veranderen", meldt De Haan. Vorig seizoen troffen Heerenveen en Roda elkaar ook in de KNVB Beker, de winst ging toen naar de Limburgers. "Dan moeten we nu maar winnen", reageert de ervaren coach. "Het is geen slechte loting. In de week ervoor spelen we op vrijdag en erna op zondag. Als ik naar de arbeid-rustverhouding kijk kan dat prima. Op dinsdag spelen heeft mijn voorkeur, maar op woensdag is ook geen probleem."

In 1997 stonden Heerenveen en Roda tegenover elkaar in de bekerfinale, Roda won dat duel met 4-2. De komende bekerwedstrijd tussen beide clubs, in Limburg, is op 15, 16 of 17 december van dit jaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen