Aanklager start onderzoek naar uitingen Vitesse-fans

30 oktober 2015, 12:24

Vitesse moet vrezen voor een sanctie. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek begonnen naar wanordelijkheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax van afgelopen weekend, meldt de KNVB. "Het vooronderzoek heeft onder andere betrekking op kwetsende en/of discriminerende uitingen van supporters van Vitesse in het stadion", staat te lezen in een persverklaring van de voetbalbond.

Eerder werd al duidelijk dat in Gelredome een spandoek hing met daarop de letters 'JHK', wat zou staan voor 'Joden Hebben Kanker'. Vitesse noemde dit 'misselijkmakend', volgens fans van de Arnhemse club gaat het om een misverstand. De afkorting zou staan voor 'Jongeren Harde Kern' en zou op geen enkele wijze een verwijzing zijn naar de ziekte kanker. "We zouden wel gek zijn. We hebben met Theo Bos hetzelfde meegemaakt", citeerde RTL Nieuws de Arnhemse fans. De aanklager gaat nu bekijken wat er precies klopt.

Overigens bekijkt de aanklager betaald voetbal ook een incident in de wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en Excelsior. Nigel Hasselbaink, speler van de Kralingers, werd dat duel geraakt door een voorwerp dat gegooid was vanaf de tribune. Ook het duel FC Twente-PSV wordt onder de loep genomen, in Enschede zou vuurwerk zijn afgestoken. "De aanklager wil van de betrokken clubs weten welke maatregelen er genomen zijn om deze gebeurtenissen te voorkomen dan wel te beëindigen", aldus de voetbalbond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen