De Haan oneens met Van Basten: "Het leeft enorm"

30 oktober 2015, 13:57

In Friesland staat de tijd komende zondag even stil. Vanaf 14.30 uur spelen sc Heerenveen en SC Cambuur de derby van Friesland en dat is een wedstrijd die enorm leeft, weet Foppe de Haan als geen ander. Hij gaat proberen om dat gevoel de komende dagen over te brengen op zijn spelers.

Op de site van zijn club deelt De Haan een kleine sneer uit naar een oud-trainer van zijn club, Marco van Basten. Hij deed in het verleden onverschillig over de derby. "Marco zei ooit dat het geen bijzondere wedstrijd was. Vanuit zijn oogpunt kan ik dat begrijpen, maar voor ons is dat niet zo en ik ga de spelers ook vertellen dat dit geen gewoon potje is. Het leeft enorm onder de mensen. Ik ben er wel duizend keer over aangesproken."

De derby is nu helemaal van groot belang, want beide clubs verkeren sportief in zwaar weer. Cambuur staat zeventiende, al is dat volgens De Haan te laag. "Cambuur heeft een paar maal ongelukkig punten verspeeld, maar haalt gemiddeld een behoorlijk niveau", vindt hij. Heerenveen staat twee plaatsen hoger.

Tegen Cambuur staat Mitchell te Vrede hoogstwaarschijnlijk weer in de spits bij Heerenveen. De oud-speler van Feyenoord keert terug na een schorsing en vervangt Henk Veerman, die op zijn beurt nu geschorst is. "Hij moet aan de bak", zegt De Haan over Te Vrede. "Toen hij meespeelde vond ik dat hij te weinig voor het team deed. Dat ga ik hem ook vertellen. Hij heeft het voor zijn kiezen gehad, maar is sterk en kan het aan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen