Twijfelgevallen bij Cambuur: "Deze wedstrijd is alles hier"

30 oktober 2015, 14:28

Het is nog onduidelijk of Bartholomew Ogbeche en Martijn van der Laan mee kunnen spelen in de derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. Over de inzetbaarheid van het duo neemt coach Henk de Jong van Cambuur pas ten vroegste zaterdag, daags voor de wedstrijd, een beslissing. Dat laat hij weten op de clubsite.

"Dat is inderdaad nog even afwachten", zegt De Jong over de mogelijke inzetbaarheid van de spits en de verdediger. "Daar gaan we morgen of misschien zelfs zondag over beslissen. Beide zijn er nog niet, maar worden elke dag fitter. Het is een race tegen de klok, waarin we een risico-afweging zullen moeten maken."

Duidelijk is dat de derby enorm belangrijk is voor Cambuur. "Deze wedstrijd is alles hier, het betekent zoveel voor de mensen. Het gaat nergens anders over op straat. Wij spelen ook niet voor onszelf zondag, maar voor de supporters. Ons doel is om daar te winnen en ze blij en trots te maken", aldus de Friese coach.

De verwachting is dat de laatste training van SC Cambuur voor de derby, zaterdag, weer drukbezocht gaat worden. De Jong zou het fantastisch vinden. "Ik hoop dat het weer zo druk gaat worden als de vorige keer. Zesduizend man bij een training, dat is toch niet normaal? Veel jongens hebben dat ook nog niet meegemaakt. Als je bij zo'n laatste training het veld oploopt, met zoveel supporters, dat is elke keer weer een fantastisch en indrukwekkend moment. Dat geeft zoveel kracht en energie. Ik kijk er echt naar uit", laat hij weten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen