Go Ahead Eagles lost FC Volendam af als koploper

Ger
30 oktober 2015, 22:07   Bijgewerkt: 30 oktober 2015, 22:18

Go Ahead Eagles is de nieuwe koploper in de Jupiler League. De ploeg uit Deventer zegevierde bij MVV met 1-2 en nam de eerste plaats over van FC Volendam. De Noord-Hollanders gingen thuis met dezelfde cijfers onderuit tegen FC Eindhoven.

FC Volendam is na een puike start van het seizoen de weg helemaal kwijtgeraakt. De onttroonde lijstaanvoerder slikte tegen Eindhoven al de derde competitienederlaag op rij. De afgelopen weken had Volendam ook al verloren van FC Emmen en MVV. In het duel met Eindhoven gaf de ploeg van trainer Robert Molenaar de winst uit handen. Door een treffer van Gyliano van Velzen ging Volendam in de eerste helft nog aan de leiding. In het laatste kwartier sloeg Eindhoven echter twee keer toe. Invaller Jinty Caenepeel werd de gevierde man door beide Brabantse doelpunten te maken.

Go Ahead profiteerde optimaal van het derde opeenvolgende Volendamse verlies. De bezoekers kwamen bij MVV vlak voor rust op 0-1. Leon de Kogel benutte een strafschop na hands van Hawbir Moustafa. Na een uur spelen kwam de thuisploeg eveneens vanaf elf meter op gelijke hoogte. Na een overtreding van Tom Daemen benutte Stef Peeters de penalty. Randy Wolters hielp Go Ahead daarna alsnog aan de zege én de koppositie.

Eindhoven is de nieuwe nummer twee van de ranglijst. Volendam gaat omlaag naar de derde positie, met twee punten achterstand op Go Ahead.