Liverpool drukt Mourinho naar rand van de afgrond

31 oktober 2015, 15:44   Bijgewerkt: 31 oktober 2015, 16:01

De positie van José Mourinho bij Chelsea lijkt onhoudbaar. De Portugese coach zat voor vandaag (zaterdag) al in zwaar weer, en ging vanmiddag met zijn dolende ploeg kansloos onderuit tegen Liverpool: 1-3. De kans dat Mourinho deze week zijn congé krijgt op Stamford Bridge, lijkt dan ook groot. Voor Liverpool-coach Jürgen Klopp betekent de zege in Londen zijn eerste competitiezege in Engelse dienst.

Daardoor kende Liverpool een beroerde start van de wedstrijd, maar de ploeg van Klopp herstelde zich op knappe wijze van de dreun. De bezoekers speelden een prima wedstrijd en hadden met Philippe Coutinho de man van de wedstrijd in huis. De technicus nam de eerste twee goals van Liverpool voor zijn rekening, de derde werd gemaakt door invaller Christian Benteke.

De gelijkmaker viel in de 48ste minuut, terwijl de arbitrage maar twee minuten blessuretijd had bijgeteld. Toen Coutinho de 1-1 tegen de touwen krulde, stond Mourinho al met anderhalf been in de catacomben. Dat de goal buiten de blessuretijd viel, zegt misschien wel alles over de fase waarin Chelsea nu zit. Alles wat er mis kan gaan gaat mis bij de nummer vijftien van de Premier League.

Mourinho en Chelsea dropen na de wedstrijd teleurgesteld af, met de wetenschap dat er deze week weer bakken met kritiek zullen komen. Of Mourinho zijn baan mag houden, zal de komende dagen duidelijk worden. Zeker is in ieder geval dat de Portugees door een inktzwarte periode gaat met zijn Engelse werkgever.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen