De Jong: "Club als De Graafschap kun je niet opbouwen"

31 oktober 2015, 16:41

Luuk de Jong keert dit zaterdagavond terug naar het decor waar zijn profloopbaan begon. De spits speelt met PSV de uitwedstrijd tegen De Graafschap, de club waar hij doorbraak in het betaalde voetbal. De Superboeren staan na tien wedstrijden roemloos onderaan in de Eredivisie en dat vindt De Jong niet gek. Hij weet dat het moeilijk is voor een kleine club om te pendelen tussen Eredivisie en Jupiler League.

De Graafschap promoveerde vorig seizoen verrassend en kan nog geen potten breken op het hoogste niveau. Het haalde slechts twee punten uit tien wedstrijden. "Het is heel lastig voor een club als je in het patroon zit van steeds promoveren en dan weer snel degraderen", vertelt de spits in De Telegraaf. "Dan moet je weer bezuinigen en mensen ontslaan. Zo kun je nooit iets opbouwen."

De Jong vertrok zes jaar geleden uit Doetinchem, hij transfereerde voor 850.000 euro naar FC Twente. "Ik vind het mooi dat De Graafschap een aardige transfersom voor mij heeft gekregen. Het was mijn doel om daar het eerste te halen en dat is gelukt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen