Ajax heeft na bliksemstart geen kind aan Roda JC

31 oktober 2015, 21:42

Ajax heeft zaterdagavond in eigen huis een hele eenvoudige overwinning geboekt op Roda JC. Na zes minuten hadden de Amsterdammers er al twee in het netje liggen en vervolgens werd de promovendus op een ruime nederlaag getrakteerd: 6-0. Viktor Fischer (2) Arkadiusz Milik (2) en Davy Klaassen (2) zorgden voor de doelpunten. Door de zege neemt Ajax weer drie punten afstand van medekoploper Feyenoord, dat morgen op bezoek moet in Den Haag.

De Amsterdammers troffen zodoende met Roda JC de ideale tegenstander om de zure bekernederlaag van afgelopen woensdag weg te spoelen. Door het ontbreken van Mitchell Dijks had Frank de Boer gekozen voor een driemansdefensie en die aanvallende tactiek wierp vanavond zijn vruchten af. Nadat Hicham Faik en Tomi Juric kansen op de aansluitingstreffer hadden gemist, besliste Klaassen na een kwart wedstrijd het duel. De aanvoerder was het eindstation van een prachtige aanval waarbij Milik een fijne assist in petto had.