Gent wint in Leuven, Oostende morst in Charleroi

31 oktober 2015, 22:33

KAA Gent hoeft de koppositie in de Belgische Pro League niet langer te delen met Oostende. De landskampioen zegevierde zaterdag met 0-2 in de uitwedstrijd tegen OH Leuven, terwijl de medekoploper op visite bij Charleroi niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

Kalifa Coulibaly en Brecht Dejaegere maakten de doelpunten voor Gent in studentenstad Leuven. Gohi Bi Zoro Cyriac sleepte met een rake penalty in de vierde minuut van de extra tijd een punt uit het vuur voor Oostende in Charleroi. Enes Saglik had de thuisploeg in de 87ste minuut aan de leiding gebracht.

Gent gaat met dertig punten aan kop in België, Oostende staat met 28 punten tweede. Anderlecht (26 punten) kan zondag de tweede plek grijpen, daarvoor moet het thuis winnen van Moeskroen-Péruwelz. Club Brugge heeft na een 0-2 zege bij Westerlo 25 punten en staat daarmee vierde. Abdoulay Diaby en voormalig Vitesse-speler Claudemir scoorden voor Club Brugge, waar Stefano Denswil in de basis stond en Ruud Vormer afwezig was.