Medel beslist Italiaanse kraker, Inter weer bovenaan

31 oktober 2015, 22:51

De koppositie in de Serie A is weer in het bezit van Internazionale. De formatie van trainer Roberto Mancini won zaterdag in het eigen Stadio Giuseppe Meazza de kraker tegen lijstaanvoerder AS Roma, weliswaar tegen de verhoudingen in, met 1-0 en heroverde daarmee de macht in Italië.

Na jaren van teleurstelling begon Internazionale dit seizoen voortvarend in de Serie A. Het pakte in de eerste vijf wedstrijden de volle vijftien punten, maar in de daaropvolgende vijf duels kwam de klad er een beetje in en werd er alleen nog maar gewonnen van laagvlieger Bologna. Daardoor zakte Inter terug naar de vierde plaats in het klassement en kwam AS Roma, dat haar laatste vier competitieduels wist te winnen, als koploper naar Milaan voor het treffen met i Nerazzurri.

AS Roma was vastberaden de goede lijn door te zetten tegen Inter en toonde in de beginfase meer aanvallende intenties dan de thuisclub. Het was echter de gastheer die in de 31ste minuut de leiding nam. Gary Medel verraste Roma-keeper Wojciech Szczesny met een laag afstandsschot en tekende daarmee voor de 1-0.

In het restant van de wedstrijd beperkte Inter zich vooral tot verdedigen. AS Roma kreeg zodoende de beste kansen, maar Inter beschikt met Samir Handanovic over een voortreffelijke doelman. De Sloveen onderscheidde zich ook tegen de Romeinen, met zelfs drie reddingen in één aanval. In de 73ste minuut liep de jacht van AS Roma op de gelijkmaker een knauw op toen Miralem Pjanic vanwege hands zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man wist AS Roma het evenwicht niet meer te herstellen.

Inter gaat met 24 punten uit elf wedstrijden aan kop in de Serie A, AS Roma staat tweede met 23 punten. Fiorentina en Napoli kunnen zondag op gelijke hoogte komen met Inter, zij spelen tegen respectievelijk Frosinone (thuis) en Genoa (uit).