PSV ontsnapt in krankzinnige tweede helft bij De Graafschap

31 oktober 2015, 23:15

PSV heeft in een zinderende wedstrijd op bezoek bij De Graafschap alsnog aan het langste eind getrokken. In een waar spektakelstuk leek het voor rust weg te lopen naar een monsterscore, totdat De Graafschap zich ijzersterk terugvocht van een vrijwel kansloze 3-0 achterstand. Uiteindelijk sloeg de landskampioen dodelijk toe in de counter om de punten ruimschoots veilig te stellen. Eindstand: 3-6.

Voorafgaand aan de wedstrijd had de landskampioen iets goed te maken. Afgelopen week werd hoofdklasser Genemuiden (weliswaar pas na rust) eenvoudig opzij gezet met 6-0, maar PSV zit allesbehalve in een overtuigende fase. Tegen Excelsior werden twee peperdure punten weggegeven in blessuretijd, terwijl Wolfsburg in de Champions League onnodig de winst pakte.

PSV dacht halverwege dan ook glimlachend de kleedkamers op te zoeken. De ploeg kon in het achterhoofd alvast gaan denken aan het doelsaldo, aangezien concurrent Ajax dezelfde avond met ruime cijfers won van Roda JC (6-0). Maar vlák voor rust werd Guardado even aangetikt en schoot Andrew Driver plotseling de 1-3 binnen. Iedereen dacht aan een overtreding, maar het enige waar voor gefloten werd was de pauze die meteen volgde.

De knotsgekke en verrassende ommekeer zorgde voor een uitzinnige Vijverberg. De aanwezige aanhang geloofde er plotseling vollédig in. Ook toen aanvoerder Luuk de Jong oplettend de 3-4 binnenschoot, bleef dat geloof hangen rond de tribunes. Want PSV was dodelijk voorin, maar kwetsbaar als het de bal verloor.

En dat gebeurde opnieuw, tot meerdere keren toe. Het was een wonder dat de bezoekers het doel leeg hielden na een fout van Pröpper. De Graafschap kreeg kans op kans binnen een halve minuut, maar de bal werd telkens voor de lijn weggehaald door Zoet, een andere PSV'er en zelfs Bannink, die in de weg stond.

Uiteindelijk gooide Luciano Narsingh de wedstrijd op slot. Na een sterke rush van De Jong kapte hij zijn directe tegenstander handig uit en schoot vervolgens raak: 3-5. Hij zorgde ervoor dat de punten meegingen richting Eindhovenaren. Invaller Gaston Pereiro maakte er ook nog 3-6 van, de Uruguayaan rondde kalm af na de zoveelste katachtige redding van doelman Hidde Jurjus.