Vreman: "Spektakel, maar we moeten punten halen"

1 november 2015, 09:01

Voor de neutrale voetballiefhebber was het smullen, zaterdagavond op de Vijverberg. De Graafschap en PSV maakten er een heerlijk voetbalgevecht van, waarin de thuisploeg een 0-3 achterstand weg wist te poetsen. Daarna, vanaf een stand van 3-3, liepen de bezoekers uit Eindhoven weer weg naar 3-6.

Coach Jan Vreman van De Graafschap probeert het knotsgekke duel in Doetinchem te analyseren. "De eerste goal viel veel te snel en veel te gemakkelijk. De tweede was een vrije trap, vol in de kruising en de derde kregen we er daarna ook overheen. Het gaat dan allemaal vreselijk snel. Het kantelpunt was de 1-3 net voor rust, zodoende gingen we met energie de rust in", stelt hij. "De 2-3 valt dan, evenals de 3-3. Maar vlak daarna was het alweer 3-4. Toen kregen we nog een kans op de 4-4, na een grote scrimmage. Maar die 4-4 bleef uit. PSV heeft veel kwaliteiten, ook in de omschakeling, waarin het zuiver is en snelheid heeft. PSV maakte de kansen af, waardoor het 3-6 is geworden."

Op de officiële website van zijn club komt de trainer van de hekkensluiter uiteindelijk tot een eindconclusie: "In de eerste helft kon het een nulletje of zoveel zijn, in de tweede helft kwamen we dichterbij. We hebben een stukje spektakel geboden, maar moeten punten halen. Dit was niet genoeg voor de punten", weet hij.

Toch lééft De Graafschap in Doetinchem, merkt de coach. Als ik dan naar de tribunes kijk en zie hoeveel mensen er blijven zitten en ons blijven steunen... Dat hebben we nodig. En ik denk dat we de tweede helft lieten zien dat we het waard zijn. We blijven knokken voor lijfsbehoud. Het zal lastig zijn, we moeten alle zeilen bijzetten en daar hebben we iedereen voor nodig. Het publiek liet zien dat het ons wil steunen en dat is andersom ook het geval. Voetbal zoals in de tweede helft, dat willen we graag zien. Maar dan gepaard met punten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen