Fiorentina overklast Frosinone en pakt koppositie

1 november 2015, 14:51

Fiorentina is na elf wedstrijden de trotse koploper van de Italiaanse Serie A. Een klinkende zege op eigen veld tegen Frosinone bezorgde de ploeg uit Florence de eerste plaats op de ranglijst. Het houdt Inter, dat eerder dit weekend de topper tegen AS Roma met 1-0 won, op basis van doelsaldo achter zich.

Met Frosinone trof Fiorentina een ploeg die prima in vorm was, want het had drie van zijn laatste vijf duels in de Serie A gewonnen. Door die reeks was het, voor het eerst dit seizoen, boven de rode streep gekomen in de Italiaanse competitie. Een volgend goed resultaat zat er in het Stadio Artemio Franchi geen moment in. Met een fraai schot opende Ante Rebic na 24 minuten de score voor Fiorentina en zeven minuten later was het al 3-0 voor de thuisploeg. Gonzalo Rodriguez maakte de tweede, daarna benutte Khouma Babacar een strafschop. Hij deed dit op fraaie wijze, met een stiftje door het midden. Nog voor rust maakte Mario Suarez de 4-0.

Na rust vond Fiorentina het wel prima. Manuel Pasqual raakte met een heerlijke knal nog de lat, in de slotfase mocht Alessandro Frara iets terugdoen namens de bezoekers. Hij bepaalde de eindstand op 4-1.

Met een doelsaldo van plus dertien doet Fiorentina het na elf duels, qua goals, een stuk beter dan Inter. De ploeg uit Milaan heeft evenveel punten, 24, maar heeft het zeer magere doelsaldo van plus vier.