Twente doet zichzelf tekort bij effectief FC Utrecht

1 november 2015, 16:28

FC Utrecht heeft in een vermakelijke wedstrijd aan het langste eind getrokken tegen FC Twente en blijft daardoor in het linkerrijtje van de ranglijst staan. Qua voetbal was het niet hoogstaand, maar omdat 't continu over en weer ging had niemand iets te klagen. Er vielen maar liefst zes goals in de Domstad: 4-2.

Een wedstrijd in de Galgenwaard staat vrijwel altijd garant voor veel doelpunten. Zo vielen er acht goals tegen Cambuur en Roda, terwijl titelhouder FC Groningen afgelopen week nog met 5-3 werd verslagen in de KNVB Beker. Utrecht wil in eigen huis een opportunistische stijl hanteren. Het levert vaak genoeg kansen op, maar ook tegentreffers.

De statistieken werden nog maar eens versterkt toen FC Twente op bezoek mocht komen. Halverwege stond er een 2-2 tussenstand op het bord, beide ploegen beten flink van zich af en sloegen effectief toe. Want zo veel kansen ontstonden er helemaal niet.

De tegentreffer leek FC Utrecht wakker te schudden. De thuisploeg nam meer risico en toonde veel lef. Dit leidde al snel tot twee goals. Terwijl centrumverdediger Timo Letschert de stand van dichtbij gelijktrok uit een corner, viel de bal even later ongelukkig binnen via doelman Joël Drommel: 2-1.

Zijn ploeg werd sterker en sterker. Door de snelheid van Agyepong en Chinedu Ede oogde de defensie van Utrecht bij vlagen wat nerveus. De bezoekers uit Enschede kregen dé kans via Felipe Gutierrez, maar de Chileen - die totaal niet in de wedstrijd zat - miste de bal uit een strakke voorzet van Ziyech. Even later legde Ziyech de bal perféct klaar voor spits Oosterwijk, maar ook hij wist zijn kans niet te zilveren. De captain speelde opnieuw fantastisch in de Domstad en was zelf ook nog dicht bij zijn tweede treffer.

Terwijl FC Twente zichzelf tekort deed, was de thuisploeg zeer effectief. Nacer Barazite kreeg de bal handig mee van Bart Ramselaar en rondde koeltjes af (3-2). De beslissing in de Galgenwaard viel pas vlak voor tijd, toen Sebastien Haller niet faalde vanaf elf meter uit een dubieuze strafschop. Desalniettemin houdt FC Utrecht de punten thuis, omdat het veel effectiever omging met de kansen van de bezoekers uit Enschede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen