Ten Hag blijft kritisch na overwinning op FC Twente

Jw
1 november 2015, 18:05

Erik ten Hag steekt nog niet de loftrompet in Utrecht nadat zondag de derde zege op rij werd geboekt. De trainer van FC Utrecht merkte ook tegen FC Twente (4-2 zege) slordigheden op in zijn ploeg. Dat vertelde hij na afloop tegen FOX Sports.

"Wij hebben heel veel jonge spelers, dan zie je heel veel naïviteiten. Wil je wedstrijden winnen en uiteindelijk in de competitie wat bereiken, dan zullen die fouten eruit moeten. Het ontbreekt ze soms aan verantwoordelijkheidsbesef."

Ten Hag zoekt de oorzaak in een gebrek aan routine bij FC Utrecht. "Vroeger had je op het veld ervaren spelers en werd je gecoacht en gestuurd. Die zijn er nu minder. Dan moet het meer van de zijkanten komen, maar als trainer heb je natuurlijk niet honderd procent grip."

Gelukkig voor Ten Hag kampt FC Twente met hetzelfde probleem. De Tukkers speelden ook een slordige wedstrijd, die daardoor overigens wel een mooie wedstrijd opleverde voor het publiek. "Het gebeurt aan beide kanten. Neem de tweede goal. Daar gaan fouten aan vooraf bij FC Twente, die natuurlijk nooit mogen gebeuren."

FC Utrecht won deze week van PEC Zwolle, FC Groningen en dus FC Twente. Klinkende resultaten, maar Ten Hag geeft aan waarom hij denkt dat het ook anders had kunnen lopen. "Als je vijf minuten voor tijd op 4-2 komt, mag het niet gebeuren dat er bij ons een paar denken: het is wel klaar. Dat moet je voorkomen." De Tukkers kregen na de vierde treffer van FC Utrecht nog een paar goede kansen, maar hielpen die om zeep.

Door de goede resultaten van FC Utrecht staat de club uit de Domstad wel netjes op een achtste plek in de Eredivisie en is het nog altijd actief in het bekertoernooi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen