Leicester City gooit hoge ogen met verrassing Vardy

Jw
1 november 2015, 20:30   Bijgewerkt: 1 november 2015, 20:37

Leicester City is vooralsnog de grote verrassing in de Engelse Premier League. De club speelde twee seizoenen geleden nog in de Championship, maar staat nu na elf speelronden op de derde plaats in de kapitaalkrachtige competitie. Trainer Claudio Ranieri geeft aan dat er dan ook een bijzondere sfeer heerst in Leicester.

Leicester City won zaterdag van West Bromwich Albion (3-2), waarmee het op 22 punten kwam. Ter vergelijking: dat aantal bereikte de club vorig seizoen pas in maart. Door een veertiende eindnotering van vorig jaar werden er dit seizoen geen wonderen verwacht, maar The Foxes staan momenteel trots boven clubs als Manchester United, Tottenham Hotspur en Liverpool.

Dat heeft Leicester vooral te danken aan Jamie Vardy, die tegen WBA alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen maakte. Hij is daarmee de verrassende maar onbetwiste topscorer in de Premier League. De 28-jarige spits ontgroeit met deze indrukwekkende statistieken zijn status als cultheld en heeft zelfs het record van Ruud van Nistelrooy in het vizier, die in zijn glorietijden bij Manchester United in tien competitiewedstrijden op rij tot scoren kwam. Vardy vond al in acht opeenvolgende duels het net.

Het is dus geen geheim dat het met de sfeer wel goed zit bij Leicester City. "Ik heb een erg goed gevoel, en dan heb ik het niet alleen over Jamie Vardy. Ik voel me op mijn plek in Leicester en de voorzitter en fans zijn fantastisch. Er heerst hier een goede ambiance. Ik voel me dan ook een gelukkig man om hier onderdeel van te zijn", stelt succestrainer Ranieri zich bescheiden op.

Het verhaal van Vardy krijgt ondertussen meer en meer publiciteit. De Engelsman werd nooit een grote toekomst toegedicht en werd pas drie jaar geleden profvoetballer toen Leicester City hem een kans gaf. Dit seizoen scoort hij er echter op los op het hoogste niveau in Engeland. "Elke speler is anders en Jamie is dat ook. Hij moest lang wachten op de start van zijn loopbaan, maar het is zeker niet te laat voor hem om alsnog een hoog niveau te halen."

"Jamie is een erg goede speler, die ook nog hard werkt voor het team. Als hij als onderdeel van zijn werk doelpunten blijft maken, ben ik erg blij met hem. Jamie verkeert in een uitstekende conditie en  alles wat hij doet, is op dit moment goed. Dat is ook belangrijk voor zijn loopbaan", analyseert Ranieri zijn bijzondere goudhaantje.

[photo,93378,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen