Diks breekt door dankzij dieet: "Veel eieren en rijst"

Ger
2 november 2015, 08:55

Kevin Diks is in Arnhem niet alleen een exponent van de jeugdopleiding op Papendal. De rechtsback (19) staat tevens te boek als één van de gezichten van 'fitheidscentrum' Vitesse. Het elftal van trainer Peter Bosz oogt superfit en kent nauwelijks blessures.

"Maar we kunnen nog beter", zegt Diks, die samen met aanvoerder Guram Kashia op eigen initiatief werkt aan een topsportlijf, in De Telegraaf. "We volgen samen een soort dieet. Ik let heel erg op mijn voeding, eet veel eieren en rijst. Alleen na de wedstrijd gun ik mezelf soms een vette hap."

Buiten het veld lijkt Vitesse een heus voetbal-lab. Wanneer de spelers wakker worden, doen ze elektroden op hun hoofd om te analyseren hoe fit ze daadwerkelijk zijn, het zogenaamde OmegaWave. Bosz maakt gretig gebruik van de vele data en geeft Diks, Dominic Solanke en Milot Rashica deze week maar liefst vier dagen vrij.

"Omdat ik kan zien dat ze richting het rode gaan en op hun tenen lopen", zegt de oefenmeester. "Het zijn jonge jongens, die volgende week nog interlandverplichtingen hebben. Daarom hoeven ze pas vrijdag weer aan te sluiten. En dan spelen ze zondag tegen AZ gewoon weer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen