Blind schrijft gepasseerde Van Persie nog niet af

Ger
2 november 2015, 14:04   Bijgewerkt: 2 november 2015, 14:49

Robin van Persie ontbreekt in de voorselectie voor de komende oefeninterlands tegen Wales en wereldkampioen Duitsland. Bondscoach Danny Blind schrijft de aanvaller van Fenerbahçe echter nog niet af. Dat heeft de keuzeheer laten weten tijdens een persconferentie in Zeist.

"Ik vind dat hij na zijn overgang naar Turkije nog niet in zijn ritme is gekomen. Hij heeft volgens mij maar één volledige wedstrijd afgewerkt. Dat is geen goed teken", legt Blind zijn beslissing uit om Van Persie te passeren. "Als topvoetballer moet je meerdere wedstrijden negentig minuten in actie kunnen komen. Ik vind hem ook niet goed spelen. Hij oogt niet scherp en fris. Met Oranje gaan we nu een nieuwe periode in en dan wil ik ook andere spelers zien. Maar dit is zeker niet voorgoed, want in potentie is Van Persie nog steeds onze beste spits. Ik hoop dat hij in 2016 weer fit is."

De 32-jarige Van Persie is met vijftig doelpunten de topscorer aller tijden van Oranje. In tegenstelling tot de oud-Feyenoorder maakt een andere routinier, Arjen Robben, wel deel uit van de selectie. En dat terwijl hij door blessureleed de afgelopen tijd weinig in actie kwam. "Maar zijn situatie is anders", stelt Blind. "Hij speelt inmiddels wel negentig minuten en is fit. Als Van Persie het hele jaar geblesseerd was geweest en nu weer op zijn oude niveau zat, was dat anders geweest."

Voorlopige Oranje-selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax)

Middenveld: Daley Blind (Manchester United), Vurnon Anita (Newcastle United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovic (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United)

Aanval: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen