Stadionverbod en boete voor misdragende Mourinho

Jw
2 november 2015, 19:33   Bijgewerkt: 2 november 2015, 19:42

De Engelse voetbalbond FA heeft José Mourinho voor één wedstrijd geschorst en een boete van 40.000 pond (ruim 55.00 euro) opgelegd. De trainer van Chelsea krijgt de straf vanwege zijn wangedrag rondom de verloren wedstrijd tegen West Ham United op 24 oktober. Mourinho had scheidsrechter Jon Moss in de rust opgezocht in diens kleedkamer en is daarbij volgens de FA verbaal over de schreef gegaan. Daarmee heeft hij zijn voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd geactiveerd. 

Mourinho moest de tweede helft van de ontmoeting met West Ham daardoor al vanaf de tribune bekijken. In de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Stoke City mag Mourinho zelfs helemaal niet aanwezig zijn in het stadion. De schorsing komt op een uiterst vervelend moment, want Mourinho staat onder grote druk in Londen. Volgens ESPN moet Chelsea deze week in de Champions League en de Premier League vooruitgang laten zien, anders stelt eigenaar Roman Abramovich een andere coach aan. Met een beetje pech beleeft Mourinho zijn laatste wedstrijd als trainer van Chelsea dus thuis voor de buis. 

Mourinho ligt regelmatig in de clinch met Engelse scheidsrechters, door wie hij zich benadeeld voelt. Veldtrainer Silvino Louro deed daar tegen West Ham United aan mee, maar kreeg alleen een berisping van de FA. De assistent had ook kritiek op de leiding, maar ging daarbij niet over de schreef, stellen de onderzoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen