'FC Utrecht houdt vast aan afspraken met Barazite'

3 november 2015, 08:47

Na afloop van de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente ging het zondag op sociale media vooral over één ding: het feit dat Nacer Barazite na een interview geen hand wilde geven aan FOX Sports-verslaggeefster Hélène Hendriks. Dit omdat de aanvaller van FC Utrecht, evenals teamgenoot Yassin Ayoub overigens, vanwege zijn geloofsovertuiging geen vrouwen de hand schudt.

De weigering van Barazite om de hand van Hendriks te accepteren, kwam voor niemand bij FC Utrecht als een verrassing. De standpunten van Barazite en Ayoub zijn bekend bij de club en ook gecommuniceerd naar medewerkers en journalisten. Volgens AD Sportwereld zijn er duidelijke afspraken gemaakt met beide moslims. Het incident van afgelopen zondag is volgens de krant geen reden om deze afspraken te wijzigen.

Naar verluidt is voor FC Utrecht bepalend dat het groepsproces niet verstoord wordt door de manier waarop Barazite en Ayoub met hun geloof omgaan. Zo heeft de club een vrouwelijke fysiotherapeut in dienst, afgesproken is dat zij wel gewoon behandelingen mag verzorgen. Verder wil FC Utrecht volgens de krant niet reageren op het opmerkelijke incident van zondag. Dit om, zo meldt de krant, 'nog meer ophef te voorkomen'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen