Gerrard: "Volgend seizoen wellicht mijn laatste als prof"

3 november 2015, 14:24

Steven Gerrard sluit niet uit dat hij na het volgende MLS-seizoen een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer zet. De 35-jarige Engelse middenvelder verruilde zijn grote liefde Liverpool afgelopen zomer voor Los Angeles Galaxy, maar wist op die club niet echt zijn stempel te drukken. Gerrard gaf in veertien duels drie assists en scoorde zelf twee keer.

"Volgend seizoen kan mijn laatste jaar als profvoetballer zijn", zegt Gerrard op de officiële website van Los Angeles Galaxy. "Ik wil mij volgend jaar absoluut niet meer zo voelen als ik op dit moment doe. Ik wil mijn loopbaan graag op een positieve manier afsluiten. Het was een lang seizoen en ik was hier alleen voor de laatste vier maanden. Volgend seizoen ben ik pas echt klaar voor de uitdaging."

Gerrard heeft moeten wennen aan de omstandigheden in de Verenigde Staten. "Spelen op kunstgras, spelen op hoogte, spelen met een hoge luchtvochtigheid. Dat waren hordes die ik te nemen had in de afgelopen drie maanden, terwijl ik me daar van te voren eigenlijk niet van bewust was. Elke uitwedstrijd bood een nieuwe uitdaging."

Gerrard hoopt volgend seizoen met Los Angeles Galaxy voor de titel te kunnen gaan. "Ik ken de club en heb er ook van buitenaf naar kunnen kijken. Ik weet dat we ons op bepaalde gebieden gaan proberen te verbeteren. We zullen de selectie versterken en hopelijk hebben we een team dat volgend jaar de strijd weer kan aangaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen