PSV klopt Wolfsburg en doet uitstekende zaken in CL

3 november 2015, 22:42

Na vier van de zes wedstrijden doet PSV volop mee om een plek bij de laatste zestien van de Champions League. De ploeg uit Eindhoven boekte dinsdag voor eigen publiek een belangrijke overwinning op VfL Wolfsburg: 2-0. De eerder dit seizoen verguisde Jürgen Locadia zette PSV tien minuten na rust op voorsprong, Luuk de Jong maakte in de slotfase het belangrijke tweede doelpunt.

Als het aan hem had gelegen, was hij geen PSV'er meer geweest. Jürgen Locadia wilde weg, zo liet hij in de zomerperiode weten. Naar een andere club in de Eredivisie, waar hij wekelijks in de spits kon spelen. Want met Luuk de Jong in de hiërarchie voor hem, waren zijn kansen op speelminuten in Eindhoven beperkt. Maar PSV wilde Locadia niet kwijt. Het hield hem aan boord, tot onvrede van de spits zelf. Uit frustratie kwam Locadia zelfs een keer niet opdagen voor een training. Hij moest blijven, tegen wil en dank. PSV had hem nodig.

De beslissing van PSV om Locadia in Eindhoven te houden blijkt de juiste te zijn geweest. Door privéproblemen van Maxime Lestienne zit de landskampioen krap in zijn linkeraanvallers en Locadia mag die positie, waar hij als spits eigenlijk liever niet speelt, op zijn manier invullen. Dat mocht hij de afgelopen competitieduels al en tegen Wolfsburg stond het voormalige talent van FC Emmen opnieuw in de basis. Het was al zijn zestiende optreden in een officiële wedstrijd dit seizoen, geen slechte cijfers voor iemand die moppert over gebrek aan speeltijd.

Onverdiend viel de voorsprong van PSV niet te noemen. In de evenwichtige eerste helft bleven echt grote kansen aan beide kanten uit, maar de thuisploeg deed zeker niet onder voor de vice-kampioen van Duitsland. Bovendien was de spelopvatting van PSV, naar voren gericht, te prijzen.

De keuze van Cocu om de 1-0 te gaan verdedigen pakte goed uit. Wolfsburg nam het initiatief en uit een snelle tegenaanval maakte de thuisploeg het beslissende tweede doelpunt. Luuk de Jong kwam na een pass van de ijzersterke Andrés Guardado vanuit een lastige hoek alleen voor de keeper te staan en scoorde met een fraai lobje, over de grijpgrage handen van de keeper.

Een belangrijk doelpunt, om twee redenen. De zege was binnen, maar ook werd het onderlinge resultaat met Wolfsburg gelijk getrokken. PSV is de Duitsers nu op de ranglijst voorbij en staat, met nog twee duels te spelen, tweede in de groep. Manchester United, de koploper, heeft één puntje meer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!