Groep A: Real Madrid zet PSG opzij, Shaktar haalt uit

Ger
3 november 2015, 23:14   Bijgewerkt: 4 november 2015, 00:19

Real Madrid heeft in de Champions League de prestigewedstrijd tegen Paris Saint Germain gewonnen. In Estadio Santiago Bernabéu gaf een opmerkelijke treffer van Nacho Fernandez in de 35ste minuut de doorslag. Real gaat dankzij de driepunter verder naar de laatste zestien.

De overwinning van de Spaanse grootmacht was een gelukkige. PSG toonde zich verreweg de best voetballende ploeg, maar faalde in de afwerking. In de eerste helft ging het twee keer mis via sterspeler Zlatan Ibrahimovic en liet ook Angel Di María tegen zijn oud-werkgever een prima kans liggen. Real bleek voor eigen publiek beduidend effectiever. Uitgerekend Nacho, die net in het veld stond als vervanger van de geblesseerde Marcelo, maakte de 1-0. Door een interceptie belandde zijn voorzet pardoes in het doel.

PSG bleef via Adrien Rabiot en Edinson Cavani kansen om zeep helpen. Ook na de hervatting kwam daar geen verandering in. Di Maria onderstreepte dat door vlak voor tijd een vrije trap tegen de lat te schieten. Bij PSG zat Gregory van der Wiel de volledige wedstrijd op de bank. Met Maxwell en Ibrahimovic deed coach Laurent Blanc wel een beroep op twee andere oud-Ajacieden.

Shaktar Donetsk verzekerde zich in het andere duel op niet mis te verstane wijze van de eerste punten in deze editie van het miljoenenbal. De thuiswedstrijd tegen Malmö FF werd met maar liefst 4-0 gewonnen. Aleksandr Gladkiy, Darijo Srna, Eduardo da Silva en Alex Teixera scoorden. Bij de bezoekers kreeg Kari Arnason vijf minuten voor het einde zijn tweede gele kaart van de avond.

Achter Real staat nummer twee PSG op zeven punten uit vier wedstrijden. Shaktar en Malmö verzamelden allebei drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen