Groep B: Rooney helpt United aan eerste plaats

Ger
3 november 2015, 22:46   Bijgewerkt: 4 november 2015, 00:07

Manchester United heeft in groep B van de Champions League de leiding overgenomen van VfL Wolfsburg. De manschappen van manager Louis van Gaal waren op het eigen Old Trafford met 1-0 te sterk voor CSKA Moskou. Aanvoerder Wayne Rooney zorgde in de 79ste minuut voor de beslissing.

Met de zege profiteerde United optimaal van de nederlaag van Wolfsburg in het uitduel met PSV (2-0). Bij de Engelse topclub stond Daley Blind in de basis. Memphis Depay viel een kwartier voor het einde in. De voormalig PSV'er behoorde eigenlijk niet tot de wedstrijdselectie. Door ziekte van Morgan Schneiderlin mocht hij zich dinsdag alsnog melden in het vertrouwde spelershotel.

In de eerste helft verzuimde United de score te openen. Rooney, Jesse Lingard en Juan Mata hadden hun vizier niet op scherp staan in kansrijke positie. Na de hervatting verliep het aanvankelijk niet veel beter voor de thuisploeg. Met een rake kopbal hielp Rooney de Mancunians alsnog over het dode punt heen.

Met het doelpunt maakte United ook een einde aan een tegenvallende serie. De ploeg van Van Gaal speelde in de aanloop naar de wedstrijd tegen CSKA maar liefst drie keer met 0-0 gelijk.