Locadia over 1-0: "Nam de bal verkeerd mee"

3 november 2015, 23:51

De mooiste dingen ontstaan per toeval, zo bleek dinsdag in Eindhoven maar weer eens. Door de absentie van Maxime Lestienne stond Jürgen Locadia, eigenlijk een pure spits, links voorin bij PSV. Hij maakte prompt de belangrijke openingstreffer tegen VfL Wolfsburg, nadat de bal eigenlijk van zijn voet sprong. PSV won uiteindelijk met 2-0.

Locadia werd tien minuten na rust diep gestuurd door Luuk de Jong. Hij sneed vanaf de linkerkant naar binnen en wilde de bal klaarleggen voor zijn rechterbeen, maar dat ging niet helemaal goed. "Ik wilde verder naar binnen snijden, maar nam de bal verkeerd mee", geeft hij toe tegen onder meer FCUpdate.nl. In plaats van met zijn goede rechter, moet Locadia het dus met zijn linkerbeen doen. "Gelukkig bleef ik koelbloedig", lacht de spits, die de bal in de korte hoek langs Wolfsburg-keeper Diego Benaglio schoof.

Eerder dit seizoen wilde Locadia vertrekken bij PSV omdat hij niet in aanmerking kwam voor een basisplek. En hoewel hij het liefst centraal voorin speelt, is hij blij met zijn huidige rol als linksbuiten. "Ik hoef niet aan de buitenkant te blijven en mag het op mijn eigen manier invullen. Het was in het begin even zoeken, maar het gaat steeds beter." Locadia erkent dat hij snakte naar een doelpunt. "Uit bij Wolfsburg had ik natuurlijk die penalty gemist en in Doetinchem tegen De Graafschap miste ik ook een paar kansen. Heel lekker om hier dan te scoren. Het hele stadion ontplofte, onbeschrijfelijk. Nu kunnen we verder kijken, alles kan nog in deze groep."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen