De Jong: "De keeper gaf me geen andere optie"

4 november 2015, 00:30   Bijgewerkt: 4 november 2015, 10:07

Met een heerlijk lobje verzorgde Luuk de Jong het slotakkoord van de Champions League-wedstrijd tussen PSV en VfL Wolfsburg. De spits scoorde in de slotfase op fraaie wijze de 2-0, een doelpunt dat om meerdere redenen van groot belang was. Niet alleen was de zege veilig, ook trok PSV het onderlinge resultaat tegen de vice-kampioen van Duitsland gelijk. In Wolfsburg hadden de Eindhovenaren met 2-0 verloren.

"Het was een lekkere goal", zegt De Jong tegen onder meer FCUpdate.nl over zijn eerste Champions League-doelpunt van het seizoen. De aanvoerder van PSV kwam alleen voor keeper Diego Benaglio te staan na een geweldige pass van Andrés Guardado. "Hij zag me niet eens, hij hoorde me alleen maar. Ik riep naar Andrés waar ik liep en kreeg de bal fantastisch in de loop." De Jong rondde af door de bal over Benaglio te wippen. "De keeper gaf me geen andere optie", lacht De Jong, verwijzend naar de manier waarop Benaglio uitkwam.

Het was een bijzonder moment voor De Jong om een dergelijk mooi doelpunt te maken in een belangrijke, internationale wedstrijd. "Elke goal telt, maar het is altijd mooi om zo'n goal te maken. Het stadion ontplofte. Maar ik moet het hele team een groot compliment geven. Iedereen knokte voor elkaar en gaf 120 procent. We hebben gewoon een goede pot voetbal op de mat gelegd en verdiend gewonnen. Er zat gif in, ik stond zelf op het veld ook te genieten." Een gevolg van de overwinning op Wolfsburg is dat PSV weer helemaal meedoet om overwintering in de Champions League. "We moeten nu naar Manchester United, dat wordt een lastige pot. Maar niets is onmogelijk. Een puntje zou mooi zijn, misschien kunnen we er zelfs drie wegpikken."

Maar eerst wacht de competitie, de eerstvolgende tegenstander is FC Utrecht. Dan moet PSV laten zien dat dit collectief ijzersterke optreden tegen Wolfsburg geen incident was. "Als we dit ook kunnen opbrengen in de competitie, zijn we echt heel sterk", weet De Jong. "Bijna onverslaanbaar in Nederland, misschien wel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen