Maher legt lat hoog: "Doel is overwinteren in CL"

4 november 2015, 00:41

Na vier wedstrijden staat PSV tweede in Groep B van de Champions League. De verschillen in de poule zijn klein en dus is alles, van de eerste tot de laatste plaats, nog mogelijk voor de ploeg uit Eindhoven. Adam Maher mikt op een plek bij de eerste twee.

"Mijn doel is om te overwinteren in de Champions League", sprak Maher na afloop van het duel met VfL Wolfsburg tegen onder meer FCUpdate.nl. PSV won met 1-0 van de Duitse bekerwinnaar. "De Champions League is het niveau waarop ik mijn kwaliteiten wil laten zien. En dat geldt voor de andere jongens ook, denk ik."

Om de laatste zestien van het miljoenenbal te halen heeft PSV nog zeker drie punten nodig. Misschien wel vier, zelfs. "We hebben thuis al twee keer goed gespeeld, we gaan voor een derde keer", blikt Maher vooruit op de laatste wedstrijd in deze groep, thuis tegen CSKA Moskou. "Die wedstrijd zal bepalend worden, dan moeten we een resultaat halen." Daarvoor, over drie weken, speelt de kampioen van Nederland uit tegen Manchester United. "We moeten erin geloven dat we daar ook een resultaat kunnen behalen", vindt Maher. "Als we weer zo compact spelen en alles voor elkaar over hebben, is het mogelijk. De poule winnen zou me niet verbazen."

Toch plaatst hij, in alle euforie, een kanttekening. "We moeten ook realistisch zijn: tot nu toe hebben we het twee keer in uitwedstrijden laten liggen. Waar dat door komt, weet ik echt niet. In Wolfsburg ook, daar verloren we door twee momenten kort na elkaar. Daar hebben we van geleerd, vandaag waren we iedere minuut scherp. Dat moet ook. In de Eredivisie kom je nog wel eens weg met foutjes, hier wordt alles meteen afgestraft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen