Van Gaal hoorde ook fluitconcert: "Ik ben niet doof"

Jw
4 november 2015, 07:57   Bijgewerkt: 4 november 2015, 09:59

Het ging opnieuw moeizaam, maar winnen deed Manchester United dinsdag wel in de Champions League. Toch ging dat niet bepaald op grootse wijze. CSKA Moskou werd met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Wayne Rooney. Trainer Louis van Gaal hoorde vanaf de bank ook het gemopper, vooral bij de wissel van Anthony Martial.

De keuze om Martial te wisselen voor Marouane Fellaini in de 65ste minuut viel niet in goede aarde bij het thuispubliek. Het pakte wel goed uit, want Rooney schoof een linie naar voren en maakte als spits de verlossende treffer. "Ik ben niet doof. Het is de mening van de fans, maar ze zullen na afloop niet teleurgesteld zijn", vertelde Van Gaal na afloop tegenover de BBC. "Ik ben zelf wel blij, want ik heb Rooney in de spits gezet en hij heeft gescoord."

Van Gaal zag dat het gisteravond beter ging en was trots op de totstandkoming van de goal. "Het was een fantastisch doelpunt. De tackle van Rojo was goed, net als de pass van Michael Carrick en het terugleggen van Jesse Lingard. Daarna kwam de kopbal van Rooney. Het was geweldig. Ik heb erg tevreden over de prestatie van mijn spelers, maar ook zeker over het resultaat, omdat we nu aan de leiding gaan in de groep."

Oud-doelman Schmeichel lovend

Peter Schmeichel, oud-keeper van Manchester United, was het met Louis van Gaal eens. De analyticus van Sky Sports vond zelfs dat de Engelse grootmacht zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. "Dit was het beste United dat ik dit seizoen heb gezien. Het lijkt erop dat Van Gaal geluisterd heeft naar ons door wat wijzigingen te maken", doelde Schmeichel op het opstellen van Rooney als 'nummer tien', vlak achter Martial.

"Rooney speelde heel erg goed. Het lijkt er op dat dit zijn beste positie is. Later kwam Rooney weliswaar als spits te spelen en scoorde hij ook, maar de manier waarop hij zich liet inzakken en met passes strooide, deed me denken aan Paul Scholes. Die kon ook de snelle spelers bedienen met zijn passes. Rooney maakte vanavond veel indruk op mij", besloot Schmeichel. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen