Wenger: "Guardiola wilde voor Arsenal spelen"

Jw
4 november 2015, 16:25

Het had niet veel gescheeld of Josep Guardiola was in het verleden speler van Arsenal geweest. De huidige trainer van Bayern München had volgens Arsene Wenger vroeger de ambitie om onder hem te spelen, maar van een overgang kwam het niet. Dat zei de Franse coach van Arsenal dinsdag voorafgaand aan het treffen met Bayern.

"Wij wilde onder mij spelen en uitkomen voor Arsenal. Ik heb hem toen ontmoet, hij was 30 of 31 jaar", onthulde Wenger op de persconferentie tegen Britse media. "Ik kan het me niet helemaal meer herinneren, maar hij ging daarna naar Italië. Ik had ook spelers als Patrick Vieira en Emmanuel Petit, die nog jong waren en ook ervaring hadden als international."

Guardiola en Wenger liggen als trainers op één lijn als het over voetbalvisie gaat. "Ik bewonder het dat zijn team erg positief en aanvallend speelt. Josep heeft een positieve kijk op voetbal. Dat is in mijn ogen ook de reden dat hij zich zo goed heeft aangepast bij Bayern München. Het is een geweldige trainer", was Wenger lovend, die in de laatste ontmoeting met wat geluk de Duitse recordkampioen versloeg. Vanavond staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar dan in München. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen