De Boer: "Zege van PSV op Wolfsburg goede motivatie"

Ger
4 november 2015, 14:19

Trainer Frank de Boer wacht met Ajax nog altijd op de eerste overwinning in de groepsfase van de Europa League. Donderdag is een driepunter in het duel met Fenerbahçe zeer welkom om uitzicht te blijven houden op de volgende ronde. De Boer hoopt dat de spelers van Ajax een voorbeeld nemen aan het succesvolle Europese optreden van PSV.

De Eindhovenaren deden dinsdag uitstekende zaken in de Champions League door VfL Wolfsburg in het eigen Philips Stadion met 2-0 te verslaan. Door die zege doet PSV weer helemaal mee in de groepsfase. Ook De Boer heeft genoten van de prestatie van de regerend Eredivisie-kampioen. "De zege van PSV op Wolfsburg is een fantastisch voorbeeld dat een Nederlandse club een goed resultaat in Europa kan halen. Het is voor ons een goede motivatie", aldus De Boer tijdens zijn vooruitblik op de wedstrijd in de ArenA.

Ajax bezet in de Europa League momenteel de derde plaats in de groep, met twee punten achterstand op Fenerbahçe. Koploper Molde FK verzamelde al vijf punten meer dan de Amsterdammers. Toch is De Boer optimistisch over de kansen van zijn ploeg. "Als alles goed valt, kunnen we ook in Europa ver komen. Maar laten we ons eerst richten op de groepsfase. We moeten wel winnen van Fenerbahçe, anders wordt het wel heel precair om minstens de tweede plaats te halen."

De Boer verwacht een 'compact spelend' Fenerbahçe. "Zo moeten we zelf ook spelen, anders zullen ze ons zeker pijn doen. Met Robin van Persie beschikken ze over een goede, soms levensgevaarlijke speler. Hij kan altijd het verschil maken. We moeten hem in toom houden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen