FC Groningen moet winnen: "Maar we gaan niet naïef spelen"

4 november 2015, 19:11

FC Groningen-coach Erwin van de Looi laat geen misverstand bestaan over de instelling waarmee zijn elftal donderdag begint aan de thuiswedstrijd tegen Slovan Liberec, in de vierde speelronde van de groepsfase van de Europa League.

"Voor ons is er donderdagavond geen dilemma. Het doel is winnen en we hebben een goede ploeg, die in staat is de drie punten te pakken. Het zal zeker niet gemakkelijk worden, maar die drie punten zijn zeker ons doel", zegt Van de Looi op de clubwebsite. FC Groningen heeft na drie speeldagen één punt en staat daarmee onderaan in de groep. Sporting Braga is met negen punten de koploper, gevolgd door Slovan Liberec (vier punten) en Marseille (drie).

"We moeten en willen winnen, maar gaan niet naïef spelen", aldus Van de Looi. "Dat laatste moet je nooit doen, want dan wordt de kans op winst niet groter. We blijven zo dicht mogelijk bij onze eigen visie en waar nodig passen we het systeem aan. Thuis in Euroborg voelen we ons goed en hebben we de steun van ons publiek, waarmee we een goede wisselwerking hebben. Die extra steun kunnen we donderdagavond goed gebruiken."

Danny Hoesen en Hans Hateboer lijken fit voor het duel met Slovan Liberec. Aanvoerder Rasmus Lindgren, middenvelder Tom Hiariej en clubtopscorer Mimoun Mahi ontbreken nog, net als de geschorste Michael de Leeuw.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen