Groep G: Willian redt Mourinho met mooie vrije trap

4 november 2015, 23:10

Chelsea en José Mourinho is een nieuwe teleurstelling bespaard gebleven. Door een rake vrije trap van Willian in de slotfase werd woensdag de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev in de Champions League met 2-1 gewonnen. FC Porto, de koploper in groep G, had in Israël weinig problemen met Maccabi Tel Aviv: 1-3.

Met elf punten uit elf wedstrijden is Chelsea dramatisch begonnen aan de jacht op titelprolongatie in de Premier League en met vier punten uit drie duels liep het ook in de Champions League nog niet echt lekker met de ploeg van manager José Mourinho. De druk op de Portugees is enorm en even leek hij vanavond tegen Dinamo Kiev een nieuwe tegenvaller te verwerken te krijgen.

Door een eigen goal van Aleksandar Dragovic - hij werkte een voorzet van Willian in het voor hem verkeerde doel - kwam Chelsea in de 34ste minuut nog wel op 1-0 op het eigen Stamford Bridge. Maar Dragovic herstelde in de 77ste minuut zijn fout met de gelijkmaker. Chelsea wist uiteindelijk toch nog de drie punten naar zich toe te trekken, op fraaie wijze bovendien. Willian legde in de 83ste minuut uit een vrije trap de eindscore vast op 2-1.

Met Bruno Martins Indi de hele wedstrijd in het elftal won FC Porto met 1-3 bij Maccabi Tel Aviv. Tello, André André en Miguel Layun scoorden voor de Portugezen in Israël, waar ze amper in de problemen kwamen. De thuisploeg wist wel te scoren, Eran Zahavi benutte in de 75ste minuut een penalty en was daarmee verantwoordelijk voor de 1-3 eindstand.

FC Porto is met tien punten de koploper in groep G en is vrijwel zeker van overwintering in de Champions League. Chelsea heeft na de benauwde zege op Dinamo Kiev zeven punten en neemt daarmee de tweede plaats over van de Oekraïense club, die derde staat met vijf punten, Maccabi Tel Aviv is nog puntloos en heeft zelfs al een wonder nodig om nog Europa League-voetbal te halen.