Groep H: Zenit ronde verder, Gent verslaat Valencia

4 november 2015, 23:21   Bijgewerkt: 5 november 2015, 00:50

Zenit St. Petersburg heeft ook haar vierde groepsduel in de Champions League gewonnen en is daarmee zeker van een plek in de achtste finales. De Russische formatie zegevierde woensdag in Frankrijk met 0-2 over Olympique Lyon. KAA Gent boekte eveneens in poule H een belangrijke en verdiende thuiszege op Valencia (1-0) en doet daardoor nog volop mee om de tweede plaats.

Het tandem Hulk/ Artem Dzyuba was goud waard voor Zenit in en tegen Lyon. De Braziliaan ontdeed zich in de 25ste minuut simpel van een Lyon-verdediger, waarna hij Dzyuba bereikte met een lage voorzet en die werkte de bal in het doel. Twaalf minuten na de rust won Hulk op kracht een duel, waarna hij opnieuw Dzyuba in stelling bracht en die maakte het wederom af (0-2). Beide ploegen eindigden de partij met tien man, Maxime Gonalons (Lyon) en Alexander Anyukov (Zenit) kregen toen de eindstand al was bereikt hun tweede gele kaart.

KAA Gent speelt in de Champions League verzorgd voetbal, maar echt beloond werd het daarvoor nog niet. De kampioen van België had tot vanavond slechts één punt, maar in de thuiswedstrijd tegen Valencia kwam dan eindelijk de driepunter. Gent speelde vooral een sterke eerste helft, maar had de pech dat Danijel Milicevic de paal raakte en Brecht Dejaegere een grote kans miste. Vier minuten na de doelwissel kwam de terechte 1-0 er wel, door toedoen van Sven Kums. De oud-speler van SC Heerenveen benutte een penalty, toegekend na hands van Barragán. Gent gaf de voorsprong daarna niet meer uit handen.

Gent heeft na vier duels vier punten en staat daarmee derde in groep H, maar de achterstand op nummer twee Valencia bedraagt nog maar twee punten. Gent speelt nog tegen hekkensluiter Lyon (uit) en het al geplaatste Zenit (thuis). Valencia gaat nog op bezoek bij Zenit en sluit af met een thuiswedstrijd tegen Lyon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen