Van Hooijdonk: "Ajax kan Fenerbahçe pijn doen"

5 november 2015, 07:36

Pierre van Hooijdonk geeft Ajax een prima kans in de Europa League-thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe. De oud-spits van de Turkse club erkent dat Fenerbahçe meer kwaliteit heeft, maar is goed te spreken over de huidige vorm van Ajax. Hij verwacht dat de Amsterdammers een goed resultaat kunnen behalen.

In De Telegraaf wijst Van Persie erop dat Fenerbahçe qua spelerspotentieel op papier één van de favorieten is om de Europa League te winnen. Hij plaatst daar echter een kanttekening bij: "Op dit moment denk ik dat dit niet meer geldt. Ik heb Ajax de laatste weken veel gezien en dat elftal is nu op basis van het geboden voetbal in mijn ogen de grote kanshebber. Natuurlijk houd je in je achterhoofd dat Fenerbahçe heel veel kwaliteit heeft. Maar dat het nog niet zo draait als iedereen verwacht, is duidelijk", zegt de voormalig Feyenoorder.

"Ajax kan Fenerbahçe pijn doen als ze hun vertrouwde positiespel kunnen spelen, maar wel met meer drang naar de goal toe. Het voetbal gaat er steeds beter uitzien en daardoor krijgen ze ook kansen. Bij Nederlandse clubs hoor je achteraf vaak dat er meer in had gezeten. Maar ik vind het te veel voorzichtigheid troef."

"Ze moeten de wedstrijd ingaan om te winnen", benadrukt de oud-international. "Dat betekent niet dat ze als kippen zonder kop moeten aanvallen. Maar ze moeten in elk geval niet denken: 'O een puntje, en dan het laatste halfuur nog aanvallend wisselen'. Ik vind dat ze direct volle bak moeten. Ajax deed in Istanbul aardig mee, maar er werd veel te weinig afgedwongen. Het gaat niet om het aantal minuten dat je de bal hebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen