Buffon ving bot bij Gladbach-supporters voor sjaaltje

5 november 2015, 09:00

Een opmerkelijk moment na afloop van de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en Juventus, dinsdag. Doelman Gianluigi Buffon van Juventus liep naar een vak met Gladbach-fans, wijzend naar zijn handschoenen en gebarend naar de supporters. Even later maakte hij teleurgesteld rechtsomkeert. Wat bleek: de fans waren niet bereid om hun sjaal te ruilen tegen de handschoenen.

De 37-jarige Buffon blijkt al jaren een voorliefde te hebben voor Mönchengladbach, maar speelde tot op heden nooit tegen de club. Na de wedstrijd in het Borussia Park zag hij zijn kans schoon om een leuk souvenir te scoren, maar fans van Gladbach wilden hun sjaal niet afstaan. Dit tot afgrijzen van veel andere supporters in het stadion, die hun collega's een 'gebrek aan respect voor één van de beste keepers ooit' verweten.

Via Facebook reageerde de officiële supportersvereniging: "Dat Buffon een affiniteit met Gladbach heeft, was blijkbaar niet bij iedereen bekend. En misschien was het ook mede door de teleurstelling om de gemiste overwinning, dat supporters in de Nordkurve hun sjaal niet wilden ruilen tegen de handschoenen."

Uiteindelijk heeft Buffon zijn sjaal toch gekregen, staat te lezen in het statement. "Later op de avond hebben vertegenwoordigers van de supportersvereniging Gianluigi opgezocht. We hebben hem onze excuses aangeboden en alsnog een sjaal gegeven. Hij was daar erg blij mee en heeft ons nadrukkelijk bedankt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen