Rusnák: "Hiervoor ben ik naar Groningen gekomen"

5 november 2015, 09:57

Dat FC Groningen dit seizoen in de Europa League speelt, heeft het voor een belangrijk deel te danken aan Albert Rusnák. De Slowaak hielp zijn club met twee doelpunten aan winst in de bekerfinale tegen PEC Zwolle. De oud-speler van Manchester City geniet van het Europese avontuur, zegt hij in AD Sportwereld.

Tegen Slovan Liberec, in de eigen Euroborg, staat donderdag voor FC Groningen het vierde Europese duel van dit seizoen op het programma. Rusnák kijkt ernaar uit: "Voor dit soort wedstrijden ben ik naar Groningen gekomen. De Europa League is voor ons een geweldige ervaring. Oké, Olympique Marseille, Sporting Braga en Slovan Liberec zijn niet van het kaliber Tottenham Hotspur of Borussia Dortmund, maar het zijn wél de topclubs in hun competities. De tegenstanders zijn sterker en kwalitatief van een hoger niveau dan we in de Eredivisie tegenkomen. Bovendien voetballen we tegen ploegen die andere systemen spelen dan we in Nederland gewend zijn. Een jonge voetballer heeft alleen maar profijt van zulke wedstrijden", weet de middenvelder.

Rusnák is ervan overtuigd dat FC Groningen donderdag een goed resultaat kan boeken tegen Slovan Liberec. "We zijn sterk in eigen huis. Dit seizoen hebben we in de Euroborg alleen van Olympique Marseille verloren. Die ploeg was toen gewoon beter dan wij. Dan moet je een nederlaag soms accepteren. We weten tegen Slovan Liberec precies wat we kunnen verwachten. Ze hebben een fysiek sterk elftal, met allemaal spelers die negentig minuten lang ontzettend hard werken. We moeten winnen - en wie weet wat er dan nog mogelijk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen