FIFA Ranking: België op één, Nederland zestiende

5 november 2015, 10:20

Het is nu officieel: België is de nieuwe nummer één van de wereld. De wereldvoetbalbond FIFA heeft donderdag zijn nieuwe World Ranking vrijgegeven en daarop bezetten de Rode Duivels, zoals eerder al bekend werd, de eerste plaats. Nederland is terug te vinden op de zestiende positie.

België stond een maand geleden derde, maar is door de resultaten van de afgelopen weken Duitsland en Argentinië gepasseerd. Achter de wereldkampioen en de vice-wereldkampioen bezet Portugal de vierde plek, voor Copa America-winnaar Chili. De Chilenen zijn vier plaatsen gestegen ten opzichte van vorige week. Opvallend is verder de tiende plek van Oostenrijk, dat zich vrij simpel plaatste voor het komende EK.

Wales, volgende week de tegenstander van Oranje in een oefenduel, is flink gezakt: van acht naar vijftien. Het staat hiermee nog wel hoger dan Nederland, dat gekelderd is van veertien naar zestien. Turkije, dat zich ten koste van Oranje plaatste voor het EK, maakt een reuzensprong op de ranglijst: van 37 naar achttien.

Top tien FIFA World Ranking

1. (3) België

2. (2) Duitsland

3. (1) Argentinië

4. (4) Portugal

5. (9) Chili

6. (6) Spanje

7. (5) Colombia

8. (7) Brazilië

9. (10) Engeland

10. (11) Oostenrijk

---

16. (14) Nederland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen