Groningen baalt van Marseille en stelt kaartverkoop uit

5 november 2015, 12:41

Het is nog altijd onduidelijkheid over de hoeveelheid supporters die namens FC Groningen de Europa League-uitwedstrijd tegen Olympique Marseille mogen bezoeken. Volgens UEFA-reglementen heeft de bekerwinnaar recht op 3.500 tickets voor de eigen aanhang, maar de Franse club ligt vooralsnog dwars.

Volgens FC Groningen overwegen de autoriteiten in Marseille om supporters van FC Groningen te weren of het aantal beschikbare kaarten te beperken. Hier is de Nederlandse club het niet mee eens en dus heeft het de UEFA ingeschakeld om tot een oplossing te komen. "De afgelopen weken is er intensief contact geweest tussen de UEFA, Olympique Marseille en FC Groningen. Tot op de dag van vandaag, donderdag 5 november, is aan de bekerhouder toegezegd dat er deze week duidelijkheid zou komen. Dit is echter niet het geval. Aangezien de kaartverkoop voor de Europese wedstrijd tegen Olympique Marseille morgen, vrijdag 6 november, van start zou gaan en nog altijd niet duidelijk is óf en met hoeveel supporters FC Groningen in de Franse havenstad welkom is, heeft de clubleiding besloten de kaartverkoop tot nader order uit te stellen", meldt de club.

"FC Groningen realiseert zich dat deze onduidelijke situatie absoluut niet wenselijk is, aangezien de club op de hoogte is van het feit dat vele supporters reeds een reis en/of accommodatie richting Frankrijk hebben geboekt", voegt het eraan toe. "Ook voor de bekerhouder zijn de omstandigheden frustrerend, omdat deze situatie volledig buiten de macht van de club ligt. De Trots van het Noorden stelt alles in het werk om haar supporters op een goede manier de mogelijkheid te bieden de wedstrijd in Marseille te bezoeken."

De wedstrijd tussen Olympique Marseille en FC Groningen staat gepland voor 26 november.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen