Gepasseerde Van Persie: "Ben beschikbaar voor Oranje"

5 november 2015, 21:38

Robin van Persie zag het niet aankomen dat hij gepasseerd zou worden voor de oefeninterlands van Oranje tegen Wales en Duitsland van later deze maand. De 32-jarige aanvaller peinst er echter niet over om een punt achter zijn loopbaan als international van Oranje te zetten.

"Ik ben beschikbaar voor Oranje. Ik heb de woorden van bondscoach Danny Blind meegekregen, maar ik reageer daar niet op. Het waren harde woorden, ja. Maar het is niet relevant", zegt Van Persie tegen de NOS. Hij was donderdag in Nederland voor het Europa League-duel van zijn club Fenerbahçe met Ajax. Het werd 0-0 in de Amsterdam ArenA.

Blind was maandag op een persconferentie niet bepaald positief over Van Persie. "Ik vind dat hij na zijn overgang naar Turkije nog niet in zijn ritme is gekomen. Hij heeft volgens mij maar één volledige wedstrijd afgewerkt. Dat is geen goed teken", legde hij uit. "Als topvoetballer moet je meerdere wedstrijden negentig minuten in actie kunnen komen. Ik vind hem ook niet goed spelen. Hij oogt niet scherp en fris. Met Oranje gaan we nu een nieuwe periode in en dan wil ik ook andere spelers zien. Maar dit is zeker niet voorgoed, want in potentie is Van Persie nog steeds onze beste spits. Ik hoop dat hij in 2016 weer fit is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen