Vd Looi: "Lessen van Europees voetbal om oren gekregen"

5 november 2015, 22:50

Coach Erwin van de Looi is ontevreden over de tweede helft die zijn ploeg FC Groningen donderdag speelde in de Europa League-thuiswedstrijd tegen Slovan Liberec. Door een eigen goal van keeper Sergio Padt na de pauze gingen de Groningers in de eigen Euroborg met 0-1 onderuit, waardoor ze Europees zijn uitgeschakeld.

"We waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd", zegt Van de Looi op de clubwebsite. "Voorin hadden we echter moeite het verschil te maken. Wel vond ik dat we de bovenliggende partij waren en de formatie goed voor elkaar hadden. Liberec was juist weer sterker als wij balverlies leden."

"In de tweede helft hebben we te weinig geprobeerd te voetballen. Het werd een omschakelwedstrijd met veel heen en weer rennen. En als de ruimtes groot worden, is Slovan met het vele loopvermogen juist in het voordeel. Op verschillende momenten stonden we niet goed in de verdedigende organisatie."

"Het belangrijkste moment was het moment dat zij opeens een man meer voor de goal hadden bij een corner", aldus Van de Looi over de 0-1. "Meteen daarop hebben we met Hans Hateboer in de aanval 'alles of niks' gespeeld. Hans heeft dat vroeger vaak gedaan en kan oorlog maken in de zestien meter. Zijn kopkracht en enthousiasme kreeg hij de voorkeur boven een aanspeelpunt, zoals Dino Islamovic dat is. Over het geheel van de wedstrijd hebben we helaas te weinig afgedwongen."

"We hadden op meer gehoopt dat één punt uit de eerste vier wedstrijden. In de afgelopen drie wedstrijden zijn we afgestraft op kleine dingen. De momenten waren er om het af te maken en aan de andere kant kregen we het deksel op de neus. De corner van vandaag was wel een grote fout. We hebben de harde lessen van Europees voetbal om de oren gekregen. Het is nu zaak in de competitie onze rug te rechten", besluit Van de Looi.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen