AZ op rand van afgrond na enorme zeperd in Augsburg

5 november 2015, 23:30   Bijgewerkt: 5 november 2015, 23:55

Europese overwintering hangt voor AZ aan een zijden draadje na een ruime nederlaag tegen FC Augsburg. In een open wedstrijd werden aan beide kanten voldoende mogelijkheden gecreëerd, maar de thuisploeg sprong daar veel effectiever mee om: 4-1. Dong-Won Ji en met name Raúl Bobadilla (3) velden met hun doelpunten het vonnis over de bezoekers. Vincent Janssen deed namens de Alkmaarders wat terug. Met slechts drie punten uit vier duels heeft AZ een wonder nodig om de knock-outfase te bereiken.

In het eerste kwartier leek er geen vuiltje aan de lucht voor AZ. Met zomeraanwinst Alireza Jahanbakhsh op een vijfmans middenveld begonnen de Alkmaarders sterk en al vroeg in de wedstrijd was AZ dicht bij de openingstreffer. Markus Henriksen schampte met een bekeken poging echter slechts de paal. De eerste echte kans voor Augsburg was wel direct raak. Bobadilla krulde een vrije trap via de onderkant van de lat heerlijk achter Gino Coutinho, al leek de doelman niet helemaal vrijuit te gaan.

In het tweede bedrijf bleef AZ de aanval zoeken en via Gouweleeuw kreeg het al vlug de kans op de gelijkmaker. Het schot van de verdediger, na een mooi een-tweetje met Janssen, spatte echter op de lat uiteen. Een paar minuten later was het geluk weer niet aan Alkmaarse zijde. Dit keer zag Jahanbakhsh zijn poging op de dwarsligger belanden. Na ruim een uur spelen wist de thuisploeg in kansrijke positie wel het net te vinden. Ji werd geen strobreed in de weggelegd en de Zuid-Koreaanse aanvaller liet Coutinho in de verre hoek kansloos. AZ probeerde het daarna nog wel, maar na een enorme blunder van Jop van der Linden gooide Bobadilla met zijn derde van de avond het duel definitief in het slot.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen