Padt maakt eigen goal: "Kon er echt niets aan doen"

5 november 2015, 23:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sergio Padt was donderdag de schlemiel bij FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen Slovan Liberec. Door een eigen goal van de keeper gingen de noorderlingen in de eigen Euroborg met 0-1 onderuit, waardoor ze zijn uitgeschakeld in de Europa League.

Veel kon Padt niet doen aan de eigen goal. De sluitpost zag bij een corner de bal terug komen van de paal en deze via zijn rug in het doel belanden. "Achterin stond er iemand helemaal vrij", aldus Padt op de officiële website van FC Groningen. "Hij kopte de bal letterlijk richting tweede paal en via de binnenkant van de paal en mijn rug valt de bal in het doel. Als keeper probeer je er alles uit te halen. Wanneer ik een bal door mijn handen laat glippen, is het mijn fout en kan ik boos op mezelf zijn, nu is dat anders omdat ik hier echt niets aan kan doen."

Ondanks de uitschakeling denkt Padt dat de spelers van FC Groningen nog wel gemotiveerd zullen zijn voor de laatste twee duels in de groepsfase. "Het is voor de meeste spelers de eerste keer dat ze Europa League spelen", legt hij uit. "We moeten er zoveel mogelijk uit halen en je leert er als speler alleen maar van."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen