"We zijn onder het gras doorgekropen, het was een klotedag"

6 november 2015, 16:31

Het toch al dolende SC Cambuur kreeg vorig weekend een volgende dreun te verwerken. De derby tegen sc Heerenveen werd, relatief kansloos, met 2-0 verloren. Dat kwam hard aan, geeft coach Henk de Jong toe op de website van zijn club. "Ja, natuurlijk. We zijn onder het gras doorgekropen, het was gewoon een klotedag. Helemaal voor de supporters. We zagen het ook niet aankomen. En ook in de dagen daarna heb je trouwens nog een rotgevoel, maar je moet door. Je kan er ook niet in blijven hangen."

Cambuur krijgt zondag de kans om iets goed te maken, bekerhouder FC Groningen komt naar Leeuwarden. De Jong hoopt dat het publiek weer als één man achter de ploeg staat. "De mensen zijn kritisch en dat is helemaal terecht. Als ik supporter zou zijn had ik precies hetzelfde gedaan. Maar ze zijn ook reëel en weten heel goed wat hier wel en niet kan. Onze supporters kennende staan ze zondag weer massaal achter de ploeg en zetten we met zijn allen de schouders er weer onder. Daarom is Cambuur ook zo'n mooie en unieke club."

Tegenstander FC Groningen moest donderdag aan de bak in de Europa League, er werd verloren van Slovan Liberec. "Of dat een voor- of nadeel is? Je zou zeggen voordeel, maar tegen Feyenoord en Heerenveen was dat voor ons niet het geval. Dat zegt me dus niet zoveel. Groningen heeft gewoon een prima ploeg en is lastig te bespelen. Ze beheersen meerdere systemen, dus we zullen op alles voorbereid moeten zijn."

Calvin Mac-Intosch, Kei Heerings, Bartholomew Ogbeche en Vytautas Andriuskevicius ontbreken bij Cambuur. Mac-Intosh is geopereerd, de andere drie hopen na de interlandperiode weer aan te sluiten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen