Van Bronckhorst ziet voordeel: "Meer energie in slotfase"

6 november 2015, 16:58

Coach Giovanni van Bronckhorst hoopt dat Feyenoord zondag eenzelfde resultaat kan boeken als anderhalve week geleden, toen Ajax met 1-0 verslagen werd. De trainer heeft de beelden van dat duel, waarin Ajax in de eerste helft domineerde en na rust wat wegzakte, uitvoerig geanalyseerd. 

"Wat opviel was dat de flair die we normaal gesproken hebben in thuiswedstrijden tijdens het eerste kwartier ontbrak", zegt hij op de clubsite over de bekerwedstrijd. "Zonder hele grote kansen te creëren, was de tweede helft voor ons. We verdedigden verder van het doel, zetten eerder druk en kwamen in de duels."

Dat Feyenoord in de slotfase de bovenliggende partij was tegen Ajax, staat volgens de coach niet op zichzelf. "Tegen ons zat Ajax in de slotfase minder in hun eigen spel, donderdagavond opnieuw", verwijst hij naar de Europa League-wedstrijd tegen het Turkse Fenerbahçe (0-0). "Het niet spelen van Europees voetbal zorgt dat je in de slotfase wat meer energie hebt. Een voordeel ja, maar Ajax zal hier komen om haar eigen spel te spelen. Het is aan ons om dat te pareren en na de wedstrijd als winnaars van het veld te stappen."

Door de nederlaag van afgelopen weekend tegen ADO staat Feyenoord drie punten achter Ajax. Voor extra druk zorgt dat niet in aanloop naar deze klassieker, denkt Van Bronckhorst. "Want druk is er altijd bij Feyenoord, zeker als we tegen Ajax moeten spelen. De ploeg zal moeten reageren op de teleurstelling in Den Haag. Daar is geen mooiere gelegenheid voor dan thuis tegen Ajax", weet de coach uit ervaring.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen